Leestest

WELKE LEESBRIL STERKTE HEB IK?

Het is belangrijk dat je de juiste leesbril sterkte voor je leesbril kiest en daarom adviseren wij om een leestest uit te voeren om zo een indicatie te krijgen welke leesbril sterkte je nodig hebt.

Klik hier voor het downloaden van de test

Print de test uit op ware grootte (100%).

Hou de test ongeveer 35 centimeter van je af en bekijk dan welke regels je nog gemakkelijk zonder bril kunt lezen.

Kijk nu in de kolom naast de regel om te zien welke sterkte je
nodig hebt voor je leesbril.

Deze leestest is slechts een indicatie. Voor een exacte meting adviseren wij je naar een gediplomeerd opticien te gaan. Je kunt dan altijd besluiten via de opticien een leesbril aan te schaffen of online een leesbril te kopen.

TEST JE OGEN ONLINE.

Easee is ’s Werelds eerste CE gecertificeerde klinisch bewezen online oogmeting.

Ruim een derde van de gebruikers van een bril of lenzen, draagt de verkeerde sterkte.

Het is de missie van Easee om helder zien voor iedereen toegankelijk te maken en dat begint bij weten hoe goed je ogen zijn.

Klik hier om de digitale oogmeting te doen