Van welke materialen worden jullie leesbrillen gemaakt?

Leesbril.nl verkoopt leesbrillen van diverse materialen. Om te verduidelijken wat de verschillende materialen zijn volgt hieronder een index.

Polycarbonate Plastic

Polycarbonaat is een stevig, hard en helder transparant materiaal dat in tegenstelling tot de meeste andere kunststoffen hoge temperaturen aankan. Het is makkelijk in gebruik en wordt daarom veel gebruikt voor een groot gebied aan toepassingen. Polycarbonaat wordt bijvoorbeeld gebruikt in cd’s en dvd’s, maar ook veiligheidsbrillen, helmen, helmvizieren, politieschilden, verschillende mobiele telefoons, drinkflessen en verpakking van voedingsmiddelen zijn vaak van polycarbonaat. Rubber Touch Polycarbonate is polycarbonate met een zachte rubber coating.

Polyamide

Polyamide is een synthetische kunststof.

Actetate

Acetate is een soort plastic opgebouwd uit verschillende lagen waardoor het uiteindelijk een massief stuk Acetate wordt. Over het algemeen worden brillen gemaakt van acetate als kwalitatief “betere” en een wat hogere prijsklasse verkocht.

Titatnium

Titanium montuur leesbrillen zijn extreem sterk en superlicht in gewicht, buigzaam en vriendelijk voor de huid omdat titanium anti-allergeen is. Titanium leesbrillen hebben door deze bijzondere eigenschappen een zeer prettig draagcomfort.

Ultem

De nieuwste revolutie op het gebied van leesbrillen. Ultra dun en lichtgewicht, gemaakt van Ultem. Je vergeet bijna dat je hem op hebt! Ultem is een geavanceerd soort plastic dat wordt gebruikt door de lucht- en ruimtevaartindustrie vanwege de bijzonder krachtige eigenschappen.

TR90 Thermoplastic Polyamide

Ultra flexibel
TR90 is ongelofelijk flexibel. Dit is één van de redenen dat de TR90 brillen zo comfortabel zijn.

Ultra duurzaam
Een zeer flexibele bril zal minder snel breken als er spanning op staat of bij een harde klap.

Ultra lichtgewicht
Omdat TR90 zo licht is, zijn brillen van dit materiaal heel comfortabel en zou je vergeten dat je ze draagt.